Kuřecí rarášci s pivem

Kuřecí rarášci s pivem

Tajemství tohoto receptu překvapivě nespočívá v pivu, ale v přidání jedlé sody či kypřicího prášku, díky nimž bude těstíčko nádherně nadýchané.

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 3/4 šálku piva
  • 4 PL hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody či prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. V misce vidličkou rozšlehejte vejce a přidejte do nich pivo, mouku, jedlou sodu, sůl a pepř.
  2. Vše důkladně rozmíchejte do podoby těstíčka.
  3. Misku s těstíčkem přikryjte a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  4. V mezidobě nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a na přibližně 30 minut je vložte marinovat do těstíčka.
  5. Následně v pánvi rozehřejte olej a opatrně do něj vkládejte kuřecí maso.
  6. Rarášky z každé straně několik málo minut smažte do zlatova.
  7. Po usmažení je vložte okapat na papírový ubrousek, který absorbuje přebytečný olej.

Kuřecí rarášky v pivním těstíčku můžete podávat například s hranolky a barbacue či tatarskou omáčkou.

Řízečky připravované v pivním těstíčku
zdroj: thespruceeats.com

Oblíbenou přílohou ke kuřecím raráškům jsou brambory v mnoha podobách. Vyzkoušejte k nim lahodné šťouchané brambory!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.