Tajemství tohoto receptu překvapivě nespočívá v pivu, ale v přidání jedlé sody či kypřicího prášku, díky nimž bude těstíčko nádherně nadýchané.
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- 3/4 šálku piva
- 4 PL hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody či prášku do pečiva
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- V misce vidličkou rozšlehejte vejce a přidejte do nich pivo, mouku, jedlou sodu, sůl a pepř.
- Vše důkladně rozmíchejte do podoby těstíčka.
- Misku s těstíčkem přikryjte a nechte odpočívat při pokojové teplotě.
- V mezidobě nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a na přibližně 30 minut je vložte marinovat do těstíčka.
- Následně v pánvi rozehřejte olej a opatrně do něj vkládejte kuřecí maso.
- Rarášky z každé straně několik málo minut smažte do zlatova.
- Po usmažení je vložte okapat na papírový ubrousek, který absorbuje přebytečný olej.
Kuřecí rarášky v pivním těstíčku můžete podávat například s hranolky a barbacue či tatarskou omáčkou.
Oblíbenou přílohou ke kuřecím raráškům jsou brambory v mnoha podobách. Vyzkoušejte k nim lahodné šťouchané brambory!