Tuto recepturu si zamilujete, protože je snadná, rychlá a vynikající. Je to ideální omáčka ke grilovanému hovězímu steaku, kuřecím minutkám nebo vepřovým kotletám.
Příprava zabere jen pár minutek, ale výsledek rozhodně oceníte. Možná vás zaujmou i nejlepší recepty na vynikající vepřové kotletky: zapečené i grilované.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 1 středně velká červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 2 hrnky smetany ke šlehání
- Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- Sůl podle chuti
Postup:
- Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme najemno.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přihodíme cibuli a smažíme dozlatova.
- Poté přihodíme česnek a necháme restovat cca minutu.
- Zasypeme pepřem a necháme vařit asi 5 minut, až bude pepř vonět.
- Přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou i solí a necháme vařit zhruba 10 – 15 minut.
- Výsledná omáčka by měla být pěkně hustá a jemná.