Snadná pepřová omáčka k masu

Snadná pepřová omáčka k masu

Tuto recepturu si zamilujete, protože je snadná, rychlá a vynikající. Je to ideální omáčka ke grilovanému hovězímu steaku, kuřecím minutkám nebo vepřovým kotletám.

Příprava zabere jen pár minutek, ale výsledek rozhodně oceníte. Možná vás zaujmou i nejlepší recepty na vynikající vepřové kotletky: zapečené i grilované.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 středně velká červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme najemno.
  • Na pánvi rozpustíme máslo, přihodíme cibuli a smažíme dozlatova.
  • Poté přihodíme česnek a necháme restovat cca minutu.
  • Zasypeme pepřem a necháme vařit asi 5 minut, až bude pepř vonět.
  • Přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou i solí a necháme vařit zhruba 10 – 15 minut.
  • Výsledná omáčka by měla být pěkně hustá a jemná.
Smetanový pepřový sos ke grilovanému masu.
Zdroj: https://simply-delicious-food.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.