Plátky z hovězích líček na houbách a černém pivu

Plátky z hovězích líček na houbách a černém pivu

Jak při přípravě tohoto pokrmu využít pivo? Nejprve v něm namarinujte maso a následně ho přilijte i do omáčky, dokonalá chuť tak bude zaručena.

Ingredience

  • 400 g hovězích líček
  • 500 ml černého piva
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 200 g lesních hub
  • 150 g cibule
  • 75 g mrkve
  • 35 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šalotky
  • 1 PL oleje
  • bobkový list
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hovězí líčka nakrájejte na plátky a nechte je po dobu 24 hodin marinovat v černém pivu.
  2. Nakrájejte cibuli, česnek, mrkev a celer.
  3. Po vyjmutí z marinády maso osolte a opepřete.
  4. Na pánvi či v hrnci s rozpáleným olejem plátky hovězích líček zlehka opečte a následně odložte stranou.
  5. Do pánve vložte nakrájenou zeleninu a několik minut ji restujte.
  6. Přilijte pivo, ve kterém jste předtím marinovali maso, a rovněž hovězí vývar, koření a plátky masa.
  7. Vložte ho trouby a pečte přibližně 4 hodiny při teplotě 150 °C.
  8. Následně hovězí maso z hrnce vyjměte a nechte 10 minut odpočívat.
  9. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém orestujte nakrájenou šalotku a houby.
  10. Na závěr přeceďte šťávu z hrnce, ve kterém se pekla líčka.

Podávejte nejlépe s polentou či s bramborovou kaší.

Hovězí plátek s houbami marinovaný v černém pivu
zdroj: krumpli.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.