Zařaďte zdravý kopr do své kuchyně, a to v podobě polévky. Kopr obsahuje vitamíny C, A a živiny, jako jsou vápník, fosfor, železo, křemík a další.
Pochutnejte si a dopřejte svému tělu vitamínovou bombu.
Ingredience
- ½ šálku hub (nakrájených na plátky – můžete použít i žampiony)
- 1 čajová lžička česneku (nasekaného)
- ¼ šálku cibule (nakrájené na plátky)
- 2 polévkové lžíce kopru
- 2 čajové lžičky mouky
- 1 polévková lžíce soli
- 2 šálky zeleninového vývaru (můžete použít také pouze čistou vodu)
- ½ šálku smetany na vaření
- 1 polévková lžíce másla (můžete nahradit olivovým olejem)
- ½ čajové lžičky pepře
Postup
- V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm nasekaný česnek. Stále míchejte, aby česnek nezhořknul.
- Přidejte cibuli a smažte, dokud jemně nezhnědne a nezměkne.
- Přidejte nakrájené houby a sůl. Vařte, dokud houby nepustí šťávu a nezměknou. Potrvá to asi 4–5 minut.
- Po této době zaprašte moukou a vše dobře promíchejte.
- Přilijte vývar nebo vodu a následně přisypte kopr.
- Vařte ještě několik minut a následně přimíchejte smetanu. Dále už nevařte.
- Odstraňte hrnec z tepla a dochuťte pepřem.
- Koprovou polévku s houbami podávejte jen tak, nebo s opečeným toustem.
Vyzkoušejte také další recept na kulajdu s brambory.