Tento recept ocení vegetariáni, ale i milovníci masa. Jedná se o skvělé jídlo, které lze připravovat nejen v troubě, ale také při letním grilování.
Ingredience
- 4 velké houby portobello (osušené papírovou utěrkou)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 střední cukety (nakrájené na kostičky)
- 1 pečená červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 4–6 sušených rajčat (nasekaných)
- 2–3 stroužky česneku (lisovaného)
- 1 velká hrst špenátu
- špetka sušeného oregana
- pepř
- ¼ šálku sušené strouhanky
- ¼ šálku parmazánu (nastrouhaného)
- ¼ šálku mozzarelly (nastrouhané)
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem.
- Pomocí malé lžičky opatrně vydlabejte žábrovou část hub a, malým nožem, odstraňte stopku.
- Každou houbu potřete trochou olivového oleje a dejte na připravený plech, vydlabanou částí, nahoru.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli. Restujte 3–4 minuty a poté přidejte cuketu. Smažte, dokud cuketa nezměkne.
- Přidejte červenou papriku a rajčata. Vařte dalších pár minut.
- Jakmile je cibule průhledná a zelenina měkká, přidejte česnek. Povařte 1 minutu a přidejte špenát.
- Jakmile špenát zvadne, sejměte pánev z tepla a přidejte zbytek ingrediencí, kromě parmazánu. Pořádně zamíchejte.
- Směs rozdělte na 4 stejné části a naplňte jí houby.
- Vložte do trouby a pečte 35–40 minut.
- Jakmile jsou houby portobello upečeny, vyndejte je z trouby a každou z nich posypte 1 polévkovou lžící mozzarelly. Vložte znovu do trouby a pečte dalších 10–12 minut.
- Na závěr každý kousek posypte trochou parmazánu a ihned podávejte.
Chutná vám cuketa? V tom případě se můžete inspirovat dalšími recepty se zapečenou cuketou.