Tajemství chuti tohoto receptu spočívá v tom, že houby při pečení fungují jako jakési víčko a veškerá tekutina z nich následně stéká do rýže, čímž jí dává ještě lahodnější chuť.
Ingredience:
- 2 šálky dlouhozrnné rýže
- 500 g lesních hub nebo žampionů
- 1 a 1/2 šálku vývaru
- 1 a 1/4 šálku vody
- 50 g másla
- 3 stroužky česneku
- 2 PL olivového oleje
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl, pepř
- jarní cibulka na ozdobu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V mezidobě v misce zalijte houby nakrájené na čtvrtky teplým máslem, ve kterém jste rozmíchali prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Do zapékací misky dejte rýži s tymiánem a následně je přelijte vývarem, vodou a přidejte sůl a pepř.
- Následně povrch rýže pokryjte směsí hub.
- Pokapejte trochou olivového oleje.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30-35 minut dozlatova.
- Po vyjmutí z trouby nechte 5 minut odpočívat.
Zapečené houby promíchejte a podávejte ozdobené kolečky jarní cibulky.