Houby pečené na rýži

Houby pečené na rýži

Tajemství chuti tohoto receptu spočívá v tom, že houby při pečení fungují jako jakési víčko a veškerá tekutina z nich následně stéká do rýže, čímž jí dává ještě lahodnější chuť.

Ingredience:

  • 2 šálky dlouhozrnné rýže
  • 500 g lesních hub nebo žampionů
  • 1 a 1/2 šálku vývaru
  • 1 a 1/4 šálku vody
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V mezidobě v misce zalijte houby nakrájené na čtvrtky teplým máslem, ve kterém jste rozmíchali prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  3. Do zapékací misky dejte rýži s tymiánem a následně je přelijte vývarem, vodou a přidejte sůl a pepř.
  4. Následně povrch rýže pokryjte směsí hub.
  5. Pokapejte trochou olivového oleje.
  6. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30-35 minut dozlatova.
  7. Po vyjmutí z trouby nechte 5 minut odpočívat.

Zapečené houby promíchejte a podávejte ozdobené kolečky jarní cibulky.

Zapečený pokrm z hub a rýže
zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.