Není zrovna chřestová sezóna? Nevadí! Sáhněte v supermarketu po naloženém chřestu ve slaném nálevu. S tímto receptem vykouzlíte lahodnou polévku pro celou rodinu.
Ingredience
- 2 sklenice naloženého chřestu
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1l kuřecího vývaru
- ½ sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
- 100 ml smetany na vaření
Postup
- V hrnci rozehřejte olej i máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte dokud nezesklovatí.
- Přidejte najemno nasekaný česnek a tymián, nechte rozvonět.
- Do mixéru dejte chřest i s nálevem a vývar a rozmixujte dohladka.
- Přelijte do hrnce, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Krátce povařte.
- Dochuťte solí a pepřem dle potřeby a můžete servírovat.