Už žádné kupované dorty!
Máte-li rádi domácí výrobu dezertů, je tento recept ten pravý. Připravte si sladkou dobrotu jednoduše a rychle.
Ingredience
- 4 vejce
- 180 g cukru
- 125 g nesoleného másla
- 3 čajové lžičky vanilkového cukru
- 50 g mouky
- 20 g neslazeného kakaového prášku
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
- 100 g mletých mandlí
- 110 g čokoládových hoblin
- 600 g šlehačky
- 3 čajové lžičky stabilizátoru šlehačky
- 2 banány
- ½ citronu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem nebo zapékací mísu.
- Oddělte žloutky od bílků a odložte stranou.
- Bílky vyšlehejte společně s cukrem, dokud nevznikne tuhá pěna.
- Ve vedlejší misce vyšlehejte máslo s trochou klasického cukru a s vanilkovým cukrem. Vytvořte pěnu. Postupně vmíchejte vaječné žloutky.
- V další míse smíchejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, mleté mandle a přidejte ingredience z předešlých misek (kromě bílků). Vytvořte hladké těsto.
- Na vrch rozprostřete pěnu z vaječných bílků a posypejte hoblinami čokolády.
- Těsto dejte na plech nebo do pekáče a vložte do trouby. Pečte 30 minut.
- Pomocí nože odřízněte okraje základny dortu a pomocí lžíce vydlabejte střed – vydlabané kousky odložte stranou.
- Vyšlehejte šlehačku se stabilizátorem, vanilkovým cukrem a klasickým cukrem do tuhé pěny.
- Banány nakrájejte na tenké plátky a položte je na základnu dortu. Pokapejte citronovou šťávou a posypte polovinou vydlabaných kousků dortu, které jste si odložili do misky bokem.
- Potřete připravenou šlehačkou a posypejte druhou polovinou vydlabaných kousků. Na závěr posypejte čokoládovými hoblinami a nechte v lednici alespoň 1 hodinu chladit.
- Můžete podávat.
Milujete dobroty tohoto typu? Pak si připravte další varianty receptu na krtkův dort.