Ovocný dort Pavlova

Ovocný dort Pavlova

Tento recept je skvělý v létě, protože v něm najdete čerstvé ovoce, které vás úžasně osvěží. 

Ingredience

  • 4 vejce (oddělte bílky od žloutků)
  • 200 g cukru moučka
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ½ čajové lžičky Cream of Tartar (sušená smetana od Dr. Oetkera)
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečícím papírem. 
  • V míse vyšlehejte sníh z bílků. Potrvá to asi 5 minut. 
  • K bílkům přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nezhoustne. Vzniklá hmota by měla být tak pevná, aby nevytékala z misky – neměla by se pohnout.
  • Přidejte vanilkový extrakt a šlehejte 1 minutu. 
  • Následně vmíchejte sušenou smetanu a kukuřičný škrob.
  • Hotovou Pavlovu směs umístěte na plech. Vytvořte malé placičky o průměru 10 cm s rozestupy cca 3 cm. Pomocí lžíce můžete v placičkách vytvořit ozdobné rýhy, které budou působit zajímavěji.
  • Plech vložte do předehřáté trouby a okamžitě snižte teplotu na 90 °C. Pečte, dokud směs neztuhne a nezíská pevnou a suchou formu. 
  • Po upečení troubu vypněte, dortíky nevyndávejte a nechte je v troubě vychladnout. 
  • Na závěr každý kousek ozdobte čerstvým ovocem, dle vlastního výběru a doplňte šlehačkou. Podávejte.

Pečený dezert Pavlova na dřevěném stojanu, zdobený čerstvým ovocem.
zdroj: sallysbakingaddiction.com

Granátová jablka nejsou vhodná pouze jako dekorace. Připravte si zdravý recept na šťávu z granátového jablka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.