Recept je skvělý nejen pro děti, ale také pro dospělé. Jednoduše bude chutnat všem, kteří mají rádi jemnou chuť tvarohu a sladkou chuť čokolády.
Ingredience
Korpus:
- 1,5 šálku nadrobených oplatků (např. Kolonáda)
- 1 polévková lžíce cukru
- 6 polévkových lžic másla
Tvarohová náplň do dortu:
- 230 g tvarohu
- 1 a ⅔ šálku cukru
- ¼ šálku kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 2 velká vejce (v pokojové teplotě)
- ¾ šálku plnotučné smetany ke šlehání
Poleva:
- 2 šálky plnotučné smetany
- 340 g mléčné čokolády
- čerstvé jahody (na ozdobu)
Postup
- Připravte si korpus tak, že smícháte všechny přísady a vložíte je do formy na dort.
- Při 180 °C pečte 8 minut. Poté nechte vychladnout.
- Nyní si připravte náplň.
- Ve velké míse smíchejte polovinu množství smetanového sýra, ⅓ šálku cukru a kukuřičný škrob. Míchejte nebo šlehejte 3 minuty, aby se všechny ingredience pořádně propojily.
- Přidejte zbytek sýru a mixujte. Přidejte zbylý cukr a vanilku. Po jednom také přimíchejte vajíčka. Vše pořádně zamíchejte, a nakonec přidejte smetanu. Nyní už nemíchejte.
- Připravené těsto z mísy přelijte na korpus a formu překryjte alobalem.
- Formu umístěte do zapékací mísy nebo jiné nádoby, která je vhodná do trouby. Tuto formu naplňte vodou. Takto vložte do trouby a pečte, dokud dort nezačne mít zlatohnědou barvu. Potrvá to asi 90 minut.
- Pokud se vám zdá, že je dezert v horní části měkký, nechte ho péct ještě 10 minut.
- Po této době vyndejte tvarohový dort z lázně a nechte jej 2 hodiny pomalu chladnout.
- Zatímco dezert chladne, připravte si polevu.
- Zahřejte smetanu, ale nevařte ji. Smetanu nalijte do nasekané čokolády a míchejte. Vytvoříte tak hladkou polevu, kterou následně nalijte na studený pokrm.
- Nechte přes noc chladit a podávejte.