Jedinečné a zároveň jednoduché jídlo, které kloubí šťavnatá krůtí křídla s lahodnou domácí omáčkou. Ideální jako skvělé víkendové pohoštění, které vás nezruinuje.
Ingredience
- 1,5 kg krůtích křídel
- 1 malá cibule, nasekaná
- ¼ šálku nasekané petrželky
- 3 šálky vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl a pepř dle chuti
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 větvičky tymiánu
- 1 rozmarýnová ratolest
- ¼ šálku nasekaná bazalky
- 1 polévková lžíce cajunského koření
- 4 stroužky česneku, drcené
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 polévková lžíce rýžového octa
- 2 lžíce worcestrové omáčky
Postup
- Maso důkladně očistěte a umyjte.
- Na velké pánvi zahřejte olej a maso ze všech stran opečte.
- Vyjměte maso z pánve.
- Přendejte ho na papírový ručník.
- Do stejné pánve přidejte rajčatový protlak, cibuli a česnek.
- Vařte, dokud nebude směs krásně voňavá.
- Vraťte maso na pánev.
- Promíchejte.
- Přidejte kukuřičný škrob a opět promíchejte.
- Přidejte sůl a pepř dle chuti a cajunské koření.
- Přilejte vodu, worcesterskou omáčku, rýžový ocet a dobře promíchejte.
- Přidejte bylinky.
- Zakryjte a nechte vařit na mírném ohni po dobu 45 minut nebo do měkka.
- Poté odkryjte a nechte omáčku zhoustnout.
- Podávejte s rýží.