Hledáte perfektní přílohu k víkendovému obědu? Tyto epické zapékané brambory s parmezánem a česnekovým máslem jsou zvenčí krásně křupavé a uvnitř naopak skvěle jemné. A přitom se jedná o tak jednoduchý pokrm!
Ingredience
- 1,5 kg baby červených brambor, umytých a pokrájených na čtvrtky
- 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
- 6 velkých stroužků česneku, jemně nasekaných nebo drcených
- sůl a černý pepř dle chuti
- 1 polévková lžíce italského koření
- 3/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 šálku másla
- čerstvá nasekaná petrželka, na ozdobu
- 1/2 šálku křupavých kousků slaniny (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Velký plech na pečení pomažte olivovým olejem a odložte stranou.
- Baby červené brambory předvařte ve vroucí vodě cca 5 až 8 minut.
- Ve velké misce smíchejte 1/4 šálku olivového oleje, česnek, sůl, koření, pepř a parmazán a promíchejte.
- Přidejte trochu více olivového oleje, pokud parmazán většinu absorboval.
- Předvařené brambory pořádně promíchejte s připravenou směsí, aby byly všechny rovnoměrně obalené.
- Na připravený plech rozložte brambory v jedné vrstvě řezem dolů.
- Vložte plech na spodní rošt trouby.
- Pečte brambory po dobu 25 minut ( z toho je po 15 minutách obraťte), dokud nebudou na okrajích hnědé a křupavé.
- Mezitím v mikrovlnce rozpusťte máslo a smíchejte ho s nasekanou petrželkou.
- Opečené brambory vyjměte z trouby a pokapejte je máslem s petrželkou.
- Přidejte kousky slaniny, promíchejte, abyste brambory dobře obalili, a ihned podávejte.
- Užijte si to!