Domácí okurková limonáda

Domácí okurková limonáda
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Okurka je oblíbená letní ingredience do mnoha salátů a dalších pokrmů studené kuchyně, ale také se z ní připravuje účinná pleťová maska. Ovšem takové ledově vychlazené pití, jehož základní složkou je právě okurka vás vždy potěší a osvěží.

Ostatně už jste zkoušeli použít okurku na omáčku, ať už z těch kyselých či čerstvých? Pokud ještě ne, pak se podívejte na jednoduché recepty na omáčky z okurek jako vynikající hlavní chod.

Ingredience:

  • 1 hrnek vody
  • 0,5 – 1 hrnek hnědého cukru
  • 1 salátová okurka
  • 6 chemicky neošetřených citronů
  • led

Postup:

  • Nejdříve začneme uvařením jednoduchého cukrového sirupu.
  • Do malého hrnce nasypeme hnědý cukr a zalijeme vodou. Stačí půl hrnku, pokud nechceme příliš sladký nápoj, ale ani celý hrnek neuškodí pro milovníky sladšího pití.
  • Na středním ohni přivedeme za stálého míchání k varu.
  • Počkáme, dokud se cukr úplně nerozpustí a odstavíme asi na 5 minut.
  • Poté ještě teplé vložíme do chladničky a necháme zcela vychladnout cca 1 hodinu.
  • Připravíme si mixér, vhodíme do něj na plátky či kousky nakrájenou okurku a důkladně rozmixujeme.
  • Hned pak si vyndáme misku, dáme na ní síto a vlijeme okurku, kterou přes síto procedíme.
  • Necháme okapat, až dužina pustí veškerou tekutinu a my zaplníme zhruba 75 % hrnku.
  • Vezmeme džbán, vlijeme do něj tekutinu z okurek, přidáme čerstvě vymačkanou šťávu z citronů a vychlazený cukrový sirup.
  • Přisypeme led podle libosti a dolijeme studenou vodou.
  • Při servírování můžeme ozdobit okurkou, citronem, mátou nebo také kouskem ovoce. Záleží na fantazii.
Okurkový nápoj pro ledové osvěžení.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.