Domácí husí paštika

Domácí husí paštika

Paštika z husích jater neboli foie gras je francouzská delikatesa. Připravuje se spíše vyjímečně, ale chuťově je velmi bohatá a strukturou připomíná máslo. Pokud máte k dispozici kvalitní husí játra určitě tuto pochoutku vyzkoušejte.

Ingredience

  • 600 g husích jater
  • 70 ml sladšího bílého vína (např. muškát)
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Pokud používáte mražená játra, nechte je 24 hodin předem rozmrazovat v lednici.
  • Troubu rozehřejte na 160°, játra rozdělte na laloky a pečlivě očistěte od červených skvrn a zbytků žilek.
  • Osolte a opepřete ze všech stran a vložte do pekáčku, podlijte vínem, zakryjte a celý pekáč vložte do plechu, nebo většího pekáče a s malou vrstvou vody.
  • Pečte 40 minut, kontrolujte vodu, případně dolijte.
  • Vyjměte z trouby a lžící odeberte vrchní vrstvu tuku, dejte ji do skleničky na později.
  • Játra nechte v pekáčku, přímo na ně vložte alobal a zatižte nějakým těžkým předmětem, například plnou plechovkou.
  • Nechte v lednici do druhého dne.
  • Odstraňte kryt, rozpusťte tuk, který jste si dali stranou a nalijte do na paštiku, nechte odležet dalších 24 hodin.
  • Poté můžete rozkrájet na plátky a podávat.

Nebo můžete postupovat podle videoreceptu:

How to Make Foie Gras Terrine - Best Foie Gras Terrine Recipe - Foie Gras Recipe
4 plátky foie gras vyskládané na talířku a ozdobené rukolou
Zdroj: foiegras-groliere.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.