Výroba domácí paštiky nemusí být nic složitého – přesvědčte se sami!
Ingredience
- 400 g kuřecích jater
- 300 g másla
- 1 stroužek česneku
- 3 šalotky
- 2 lžíce brandy
- paštikové koření
- sůl
- pepř
Postup
- Kuřecí játra očistěte, odrojte blanky a šlachy, omyjte a osušte.
- V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte nasekaný česnek a nadrobno nakrájené šalotky a opékejte 5 minut.
- Přidejte játra a tymián a opékejte dalších 5 minut.
- Zalijte brandy, prohřejte, z másla si oddělte 50 g a dejte stranou, do hrnce přidejte zbývající máslo a muškátový oříšek, za stálého míchání nechte máslo zcela rozpustit.
- Přendejte směs do mixéru a rozmixujte do hladka.
- Paštiku přendejte do skleniček, zbylé máslo odstavené stranou rozehřejte a rovnoměrně rozlijte do skleniček na paštiku.
- Nechte uležet alespoň 3 hodiny.