Máte rádi výraznější chuť? Připravte si domácí paštiku z kachních jater, jsou chuťově mnohem bohatší a zaručeně si pochutnáte.
Ingredience
- 800 g kachních jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml suchého červeného vína
- 150 g másla
- 50 g mandlových plátků
- paštikové koření
- větvička tymiánu
- sůl
- pepř
Postup
- Játra omyjte a očistěte, odřízněte blanky, šlachy a tuk.
- V hrnci nechte rozpustit 2/3 másla, přidejte najemno nakrájenou cibuli, orestujte, přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte.
- Přidejte na kousky pokrájená játra, promíchávejte a nechte několik minut zatáhnout.
- Podlijte vínem a nechte půl minuty vařit.
- Osolte, opepřete, promíchejte, odstavte z ohně a nechte zchladnout.
- Směs včetně výpeku přendejte do mixéru a rozmixujte.
- Přidejte koření, nasekané plátky mandlí, promíchejte a přendejte do skleniček.
- Navrch nalijte rozpuštěné máslo, vložte do něj větvičku tymiánu a uchovávejte v lednici.