Rustikální, chuťově zcela nezaměnitelná paštika. S opečeným chlebem a nakládanými okurkami je naprosto dokonalá.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 800 g kančího masa
- 200 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- tymián
- 4 kuličky nového koření
- 4 hřebíčky
- 60 ml brandy
- 2 vejce
- 60 ml smetany ke šlehání
Postup
- Předeřejte troubu na 180°.
- Máslo rozehřejte na pánvi, přidejte najemno pokrájenou cibuli a opečte dokud cibule nezesklovatí.
- Maso pokrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky. Dejte do velké mísy, přidejte opečenou cibuli, najemno nasekaný česnek, rozemleté koření, sůl, tymián a důkladně promíchejte.
- Vejce rozšlehejte ve smetaně, přilijte brandy, promíchejte a vlijte do masové směsi.
- Důkladně promíchejte a přendejte do máslem vymazané teriny nebo pekáčku, přikryjte víkem nebo zakryjte alobalem a umístěte do plechu s vodou.
- Pečte 1,5 až 2 hodiny. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
- Dejte na 24 hodin do lednice a poté můžete podávat.