Směs čerstvých bylinek dodává tomuto pokrmu neodolatelnou vůni. V zimních měsících si můžete tento pokrm připravit ze sušených bylinek.
Ingredience:
- 800 g krůtích prsou
- 5 PL másla
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1 1/2 čajové lžičky nasekaného rozmarýnu
- 1 PL tymiánu
- 2 PL jemně nakrájené petrželky
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 220°C.
- Zapékací misku vymažte olejem.
- Do misky vložte máslo, koření a veškeré bylinky.
- Důkladně promíchejte, aby se koření a bylinky do másla dobře propracovaly.
- Z krůtích prsou zlehka uvolněte kůži a polovinou směsi natřete prostor pod kůží a druhou polovinou poté celý povrch krůtího masa.
- Vložte maso do vymazané zapékací misky a pečte v předehřáté troubě přibližně 15-20 minut, dokud kůže nezačne hnědnout.
- Následně teplotu snižte na 180°C a za občasného podlévání vlastní šťávou pečte ještě přibližně 60 minut.
- Po upečení nechte maso před nakrájením na plátky 5-10 minut odpočívat.
Zapečené krůtí plátky podávejte s bramborovou kaší či orestovanou zeleninou.
Chutnou rýži bez starostí můžete uvařit i v rýžovaru. V čem je tento pomocník výhodný? Více se dočtete v našem testu rýžovarů.