Přírodní krůtí plátky s rýží  

Přírodní krůtí plátky s rýží  

Rýže je v Čechách velmi oblíbenou přílohou. Vzhledem k charakteru pokrmu se k němu nejvíce hodí rýže basmati či další druhy dlouhozrnné rýže.

Ingredience:

  • 6 krůtích plátků
  • 2 šálky rýže
  • 1 šalotka
  • 1 šálek vývaru
  • 1/2 šálku mouky
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 PL čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka na ozdobu

Postup:

  1. Omyté a naklepané krůtí plátky posypejte solí a pepřem a zlehka je poprašte moukou.
  2. Na pánvi s olivovým olejem povařte 1 minutu najemno nakrájenou šalotku a nastrouhaný zázvor.
  3. Do hrnce s vodou dejte uvařit rýži podle návodu.
  4. Do pánve přidejte krůtí maso a restujte přibližně 4 minuty z každé strany, v závislosti na tloušťce plátků.
  5. Následně maso z pánve vyjměte a odložte stranou.
  6. Do pánve přilijte vývar a přiveďte k varu.
  7. Vložte do pánve zpět krůtí plátky a povařte ještě přibližně 5 minut.

Krutí maso s rýží servírujte ozdobené kolečky jarní cibulky.

Krůtí maso na přírodno s rýží ozdobené kousky pomeranče
zdroj: myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.