Chcete-li docílit výraznější chuti pokrmu, použijte lesní houby, dáváte-li přednost jemnější chuti, použijte žampiony. V obou případech si tento pokrm zamilujete!
Ingredience:
- 4 krůtí plátky
- 200 g hub
- 1 šálek šlehačky
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1 PL olivového oleje
- 2 PL másla
- 2 stroužky česneku
- petrželka
- rozmarýn
- sůl, pepř
Postup:
- Omyté a zlehka naklepané krůtí plátky posypejte sušeným česnekem, solí a pepřem.
- Na pánvi s olivovým olejem plátky z obou stran zlehka orestujte.
- Následně plátky vyjměte a do stejné pánve vložte máslo, na kterém 1-2 minuty povařte na plátky nakrájené houby.
- Následně přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a rozmarýn a restujte další 2 minuty.
- Do pánve vlijte šlehačku a za stálého míchání ji přiveďte k varu a vařte až do okamžiku, kdy se vytvoří hustá omáčka.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a za stálého míchání ho nechte rozpustit do omáčky.
- Vraťte do pánve krůtí plátky a ještě několik minut povařte.
Tento pokrm chutná znamenitě především s rýží či s bramborovou kaší.