Nejen milovníky masa a uzenin potěší tato verze pomazánky ozvláštněná o šunku. Kromě šunky ale lze použít i další uzeniny, například tvrdé salámy, které pokrmu dodají intenzivnější chuť.
Ingredience:
- 3 vejce
- 200 g šunky
- 2 PL řapíkatého celeru
- 1 šálek majonézy
- 1 PL hořčice
- 2 čajové lžičky najemno nakrájené cibule
- sůl
- pepř
Postup:
- Vejce uvařte natvrdo.
- Šunku, řapíkatý celer a cibuli si nakrájejte na drobné kousky či nudličky.
- Následně uvařená vejce oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky.
- Všechny nakrájené ingredience smíchejte v misce.
- Přidejte majonézu, hořčici, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte.
- Dejte na chvilku do chladničky.
Nedílnou ingrediencí většiny pomazánek s vejci je majonéza. Připravte si vlastnoruční domácí majonézu! Budete si tak naprosto jisti nejen tím, z čeho je vyrobena, ale také tím, že je skutečně čerstvá.