Vaječná pomazánka se šunkou a celerem

Vaječná pomazánka se šunkou a celerem
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Nejen milovníky masa a uzenin potěší tato verze pomazánky ozvláštněná o šunku. Kromě šunky ale lze použít i další uzeniny, například tvrdé salámy, které pokrmu dodají intenzivnější chuť.

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 200 g šunky
  • 2 PL řapíkatého celeru
  • 1 šálek majonézy
  • 1 PL hořčice
  • 2 čajové lžičky najemno nakrájené cibule
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vejce uvařte natvrdo.
  2. Šunku, řapíkatý celer a cibuli si nakrájejte na drobné kousky či nudličky.
  3. Následně uvařená vejce oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky.
  4. Všechny nakrájené ingredience smíchejte v misce.
  5. Přidejte majonézu, hořčici, sůl a pepř.
  6. Důkladně promíchejte.
  7. Dejte na chvilku do chladničky.
Miska s pomazánkou z vajec a šunky servírovaná se slanými krekry
zdroj: allrecipes.com

Nedílnou ingrediencí většiny pomazánek s vejci je majonéza. Připravte si vlastnoruční domácí majonézu! Budete si tak naprosto jisti nejen tím, z čeho je vyrobena, ale také tím, že je skutečně čerstvá.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.