Podobně jako vejce, je i avokádo plné rozmanitých vitamínů, minerálů a také polynenasycených tuků, které pomáhají snižovat špatný cholesterol a naopak zvyšovat ten dobrý.
Ingredience:
- 4 vejce
- 1 avokádo
- 2 PL majonézy
- 1,5 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
- 1 řapíkatý celer
- 1 PL nasekané čerstvé pažitky nebo petrželky
- sůl
- pepř
Postup:
- Avokádo oloupejte a vypeckujte.
- Následně ho v misce pomocí vidličky rozmačkejte a smíchejte s majonézou a citronovou šťávou.
- V mezidobě si uvařte vejce natvrdo.
- Do avokádové směsi přidejte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a pažitku.
- Uvařená a oloupaná vejce rovněž nakrájejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Vše dochuťte solí a pepřem.
Vajíčková pomazánka s avokádem může být skvělou a zdravou svačinou i večeří.