Křupavé preclíky nejen k pivu

Křupavé preclíky nejen k pivu

Slané preclíky chutnají skvěle k pivu i dalším pochutinám. Upečte si je sami doma. Správné vytvarování je jen otázkou cviku!

Ingredience:

  • 4 šálky mouky
  • 1 a 1/2 šálku teplé vody
  • 2 čajové lžičky suchého droždí
  • 1 PL cukru
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička soli
  • hrubozrnná sůl na posypání

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. V misce s teplou vodou důkladně rozpusťte droždí.
  4. Následně přidejte cukr, sůl a opět důkladně míchejte, dokud se jednotlivé ingredience nerozpustí.
  5. Ke směsi postupně přidávejte mouku.
  6. Vařečkou, rukama či pomocí hnětače vypracujte hladké nelepivé těsto. V případě potřeby přidejte více mouky.
  7. Nechte těsto alespoň 40 minut kynout.
  8. Následně těsto z mísy přemístěte na pomoučněný vál, ještě chvilku ho prohněťte a následně ho za pomoci nože rozdělte na 6-8 stejně velkých kousků. Závisí, jak velké preclíky chcete mít.
  9. Z jednotlivých kousků těsta vyválejte válečky, alespoň 40 centimetrů dlouhé. Opět záleží, jak velkým preclíkům dáváte přednost.
  10. Následně z válečků vytvarujte jednotlivé preclíky, položte je na plech a nechte ještě alespoň 10 minut kynout.
  11. Povrch preclíků potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte hrubozrnnou solí.
  12. Vložte do předehřáté trouby a v závislosti na velikosti a tloušťce preclíků pečte přibližně 20-25 minut dozlatova.
Klasické preclíky sypané solí
zdroj: sallysbakingaddiction.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.