Slané sušenky s parmezánem

Slané sušenky s parmezánem

Směs parmezánu a bylinek dělá z těchto sušenek nejen chuťový, ale také jedinečný aromatický zážitek. Zavřete oči a budete si přepadat jak ve slunné Itálii.

Ingredience:

  • 1 šálek mouky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
  • 1/2 čajové lžičky oregana
  • 1/4 čajové lžičky petrželky
  • 4 PL másla
  • 1/4 šálku mléka

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V misce smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, parmezán, bylinky a koření.
  3. Promíchejte a přidejte změklé máslo a mléko.
  4. Zpracujte do podoby těsta, ručně nebo lze použít i vhodný kuchyňský robot.
  5. Následně těsto přemístěte na vál, rozválejte na obdélník a pomocí nože či vykrajovátek na vánoční cukroví vykrájejte různé tvary.
  6. Slané sušenky následně přemístěte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 15-20 minut dozlatova.

Ve vzduchotěsném obalu vám toto slané pečivo snadno vydrží tři a čtyři dny.

Slané parmezánové krekry
zdroj: kitchenathoskin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.