Směs parmezánu a bylinek dělá z těchto sušenek nejen chuťový, ale také jedinečný aromatický zážitek. Zavřete oči a budete si přepadat jak ve slunné Itálii.
Ingredience:
- 1 šálek mouky
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
- 1/2 čajové lžičky oregana
- 1/4 čajové lžičky petrželky
- 4 PL másla
- 1/4 šálku mléka
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce smíchejte všechny suché ingredience, tedy mouku, parmezán, bylinky a koření.
- Promíchejte a přidejte změklé máslo a mléko.
- Zpracujte do podoby těsta, ručně nebo lze použít i vhodný kuchyňský robot.
- Následně těsto přemístěte na vál, rozválejte na obdélník a pomocí nože či vykrajovátek na vánoční cukroví vykrájejte různé tvary.
- Slané sušenky následně přemístěte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 15-20 minut dozlatova.
Ve vzduchotěsném obalu vám toto slané pečivo snadno vydrží tři a čtyři dny.