Česnekové uzlíky s bylinkami

Česnekové uzlíky s bylinkami

Tajemství této slané pochoutky je ukryto především v jejím česnekovo-bylinkovém přelivu.

Ingredience:

Na těsto

  • 3 a 1/2 šálku mouky
  • 1 a 1/3 šálku teplé vody
  • 2 čajové lžičky suchého droždí
  • 1 PL cukru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
  • 3/4 čajové lžičky soli

Na potření

  • 5 PL másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička italských bylinek
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • sůl

Postup:

  1. V misce si připravte z droždí, cukru a trochy vody kvásek. Nechte 5 minut odpočívat.
  2. Následně ke kvásku přidejte olivový olej, sůl, česnekový prášek a polovinu množství mouky.
  3. Promíchejte a poté přidejte i zbytek mouky a vody.
  4. Následně ručně nebo pomocí hnětače zpracujte do podoby hladkého těsta.
  5. Těsto poté přendejte do jiné olejem vymazané mísy, překryjte alobalem a nechte přibližně 60 minut kynout na teplém místě.
  6. Následně těsto vyklopte na vál a připravte si z něj šestnáct stejně velkých kousků.
  7. Ty následně zpracujte do podoby přibližně 30 centimetrů dlouhých válečků, ze kterých uvažte uzlíky.
  8. Uzlíky položte na plech s pečicím papírem a nechte ještě chvíli odpočinout.
  9. Mezitím si předehřejte troubu na 180°C a připravte si česnekový přeliv.
  10. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte do něj prolisované stroužky česneku, italské bylinky a sůl.
  11. Přibližně polovinou této směsi poté uzly potřete a dejte na 20-25 minut péct.

Po vyjmutí z trouby ještě teplé pečivo znovu potřete zbytkem česnekového másla a posypejte parmezánem a nasekanou petrželkou.

Kynuté uzlíky na slano s česnekem a bylinkami
zdroj: sallysbakingaddition.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.