Pivo je jednou z nejčastějších ingrediencí, které se do těstíček obecně přidávají. Tajemství tohoto receptu ale spočívá v přidání malého množství prášku do pečiva, díky němuž bude těstíčko krásně nadýchané.
Ingredience:
- 500 g krůtích prsou
- 3/4 šálku piva
- 1/2 šálku mouky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- V misce pomocí vidličky rozšlehejte vejce a následně do nich postupně přidejte pivo, mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
- Vše důkladně promíchejte do podoby těstíčka.
- Misku s těstíčkem na chvilku přikryjte utěrkou a nechte odpočívat.
- V mezidobě si nakrájejte krůtí maso na medailonky a ty následně vložte na přibližně 20 minut marinovat do těstíčka.
- V pánvi rozehřejte malé množství oleje a opatrně do něj vkládejte jednotlivé kousky masa obalené v těstíčku.
- Medailonky smažte z obou stran několik minut do zlatova.
- Po usmažení položte medailonky na chvilku na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný olej.
Krůtí medailonky v pivním těstíčku můžete servírovat například s hranolky a barbacue či tatarskou omáčkou.
Kromě krůtího masa se v těstíčku často připravuje také maso kuřecí. Inspirujte se našimi recepty na kuře v těstíčku!