Tento recept v sobě originálním způsobem kombinuje med s ostatními ingrediencemi, jako je hořčice a citronová šťáva. Nemusíte se proto obávat toho, že by výsledná chuť pokrmu byla příliš sladká.
Ingredience:
- 6 krůtích medailonků
- 1/2 šálku medu
- 1/2 šálku hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 PL sójové omáčky
- šťáva z poloviny citronu
- olej
- sladká paprika
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Krůtí medailonky z obou stran okořeňte prolisovaným česnekem, sladkou paprikou, solí a pepřem.
- Následně maso vložte na pánev s rozehřátým olejem a z obou stran zlehka orestujte.
- Přikryjete pánev pokličkou a za občasného otáčení vařte doměkka.
- Mezitím si smíchejte med, hořčici, sójovou omáčku a citronovou šťávu a na malé pánvičce na mírném ohni ingredience zahřejte.
- Za stálého míchání směs 2-3 minuty povařte, na závěr přidejte najemno nakrájenou petrželku.
- Touto medovou omáčkou následně maso přelijte a nechte ještě chvilku společně prohřát.
Krůtí medailonky na medu chutnají znamenitě s americkými bramborami či zeleninovým salátem.