Rizoto z pečené máslové dýně se slaninou

Rizoto z pečené máslové dýně se slaninou
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Lahodné, krásně jemné smetanové rizoto. Máslová dýně je po upečení přesně taková jak napovídá její jméno. Vyzkoušejte sami.

Ingredience

  • 600 g máslové dýně
  • 200 g rýže arborio
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g tvrdého sýru (eidam, čedar)
  • 2 lžíce piniových oříšků nebo slunečnicových semínek
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml bílého stolního vína
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Rozehřejte troubu na 180°C.
  • Dýní oloupejte, očistěte a pokrájejte na malé kousky. Vložte do pekáče vymazaného máslem, posolte, opepřete, promíchejte a pečte 20 minut.
  • Ve větším hrnci opečte na drobno nakrájenou slaninu.
  • Vyndejte z hrnce a odložte stranou a v tuku ze slaniny orestujte najemno nasekanou cibuli.
  • Když cibule zesklovatí, přidejte nasekaný česnek a rýži. Krátce opečete, zalijte vývarem a minutu promíchejte.
  • Zalijte vínem a kuřecím vývarem, přiveďte k varu a vařte dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu a nezměkne (pokud je třeba, přilijte trochu vody). Poté odstavte z plotny.
  • Upečenou dýni vyndejte z trouby a společně se slaninou, máslem a nastrouhaným sýrem ji zlehka vmíchejte do uvařené rýže. Dochuťte solí a pepřem.
  • Na pánvi opečte pár minut na sucho piniové oříšky nebo slunečnicová semínka.
  • Dýňové rizoto posypte opraženými oříšky nebo semnínky a servírujte.
Krémová dýňová rýže s opečenou slaninou v bílém hranatém talíři
Zdroj: macheesmo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.