Zdravý hrnkový švestkový koláč s drobenkou z vloček

Zdravý hrnkový švestkový koláč s drobenkou z vloček

Tento lahodný zdravý pokrm je skvělý, pokud máte chuť na sladké, ale snažíte se žít zdravě. 

Recept je navíc veganský a neobsahuje mouku, ani rafinovaný cukr.

Ingredience

Krusta:

  • 1 a ⅓ šálku ovesných vloček
  • 6 polévkových lžic kokosového oleje
  • 4 polévkové lžíce vody
  • ⅓ šálku vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce skořice
  • ⅓ šálku datlí (předem namočených)

Náplň:

  • 1,5 šálku švestek (vypeckovaných, nakrájených)
  • 1 čajová lžička kokosového oleje

Postup

  • Datle namočte aspoň na 20–30 minut do vody. 
  • Omyjte švestky, vypeckujte je a nakrájejte. 
  • Na pánvi rozehřejte kokosový olej a švestky orestujte. Přikryjte víkem a vařte 5–10 minut do měkka. Následně vypněte a nechte vychladnout.
  • Nyní si vyrobte krustu. 
  • Rozdrťte ovesné vločky a vytvořte z nich mouku. Dejte ji do kuchyňského robota a přidejte také zbytek ingrediencí, včetně namočených datlí. Zpracujte, dokud nevznikne pevné těsto, které je drobivé, ale drží pohromadě. 
  • ¼ těsta odložte stranou. 
  • Připravte si plech na pečení, vyložený pečícím papírem. 
  • Vložte na plech krustu a na ni rozetřete švestkovou náplň. 
  • Poté z těsta, které jste si odložili bokem, vytvořte drobky a švestky jimi posypte.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C. Že je koláč hotový, poznáte, když barva drobenky dostane zlatohnědou barvu.  
  • Po upečení nechte mírně vychladnout a rozkrojte na 8 kusů. 
  • Váš drobenkový švestkový koláč, plný zdravých ingrediencí, je hotový.

Zdravý švestkový koláč s drobenkou z ovesných vloček.
zdroj: beautybites.org

Připravte si domácí zmrzlinu podle vlastní chuti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.