Těsto, podle tohoto receptu, se vyrábí velice snadno, a to za pomoci jakékoli bezlepkové mouky.
Připravte si křupavé těsto a dochuťte jej ingrediencemi dle vlastního výběru.
Ingredience
- 1 šálek teplé vody
- 1 polévková lžíce cukru (můžete použít také med)
- 1 a 1,5 čajové lžičky droždí
- 1 a ¼ šálku bezlepkové mouky (1:1 + ¼ šálku mandlové mouky – asi 210 g)
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce prášku psyllium
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
Postup
- Teplou vodu, cukr a droždí smíchejte v míse.
- Zatímco droždí kyne (asi 3–4 minuty), smíchejte, ve vedlejší míse, mouku, prášek do pečiva, sůl a psyllium.
- Mixujte a průběžně přidávejte směs s droždím a olej.
- Zvyšte rychlost na středně vysoký výkon a mixujte 3–4 minuty.
- Z těsta vytvořte kouli a nechte kynout 30 minut.
- Mezitím dejte předehřát troubu na 200 °C a připravte si pekáč. Ten naolejujte nebo vyložte pečícím papírem.
- Hotové kynuté těsto na pizzu na plech roztáhněte pomocí rukou po celé jeho ploše. Těsto se při pečení zmenší, proto se nebojte jej pořádně roztáhnout.
- Rozložené těsto nechte kynout dalších 10 minut. Na těsto přidejte oblíbené ingredience dle vlastního výběru.
- Poté vložte do trouby a pečte 10–15 minut.
- Před nakrájením nechte pizzu několik minut vychladnout.
Itálie se pyšní spoustou dobrého jídla. Kromě pizzy si můžete připravit také nejrůznější recepty na italské těstoviny.