Tato pizza nepotřebuje dlouhého kynutí. Hotovou ji budete mít do 20 minut!
Ingredience
- 2,5 šálku mouky
- 3 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
- ¾ šálku + 2 polévkové lžíce vody
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatové passaty
- 200 g sýru mozzarella (nastrouhaný)
- čerstvé oregano (můžete zvolit i jiné bylinky dle své chuti)
- chilli papričky (volitelné)
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Šlehejte, dokud se všechny ingredience nepropojí.
- Ve vedlejší míse smíchejte vodu s olejem. Tuto směs následně přidejte, po malých dávkách, do těsta.
- Všechno pořádně promíchejte, dokud nebude těsto měkké. Nesmí však lepit. Je-li těsto příliš suché, přidejte více vody.
- Na pomoučeném vále těsto vyválejte. Můžete jej roztáhnout také za pomoci rukou.
- Takto připravené těsto dejte na plech, vyložený pečícím papírem, potřete passatou a posypejte sýrem a bylinkami. Kdo má rád pálivější pokrm, přidá chilli papričky.
- Pečte 15–17 minut, dokud nezačne těsto zlátnout.
- Vaše těsto na pizzu bez droždí je hotovo a teď už jen stačí, abyste si pochutnali.