Tutti znamená v italštině “všichni”. Název je možné přeložit jako “pizza se vším”.
Tento pokrm chutná opravdu každému, jelikož obsahuje tolik rozmanitých ingrediencí.
Připravte si jednu z nejoblíbenějších italských pizz.
Ingredience
- pizzové těsto (viz recept výše)
- ¼ šálku olivového oleje
- 2 šálky rajčatové passaty
- 1 šálek hub, nakrájených na tenké plátky
- 1 šálek tenkých plátků klobás nebo salámu
- 2 šálky mozzarelly (nastrouhané nadrobno)
- ¼ šálku parmazánu
- pepř
Postup
- Těsto si připravte podle pokynů v receptu výše.
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Těsto rozdělte na polovinu a rukama obě poloviny vytvarujte do tvaru kruhu. Pomáhejte si moukou, aby se těsto na vaše ruce příliš nelepilo.
- Těsto umístěte na plech, vyložený pečícím papírem a potřete jej připravenou passatou. Rozetřete ji po celém povrchu.
- Následně pizzu posypte houbami, klobásou, mozzarellou a parmazánem. Všechny ingredience použijte v polovičním množství – druhou půlku použijete na druhou pizzu.
- Každou, takto připravenou, pizzu pokapejte trochou olivového oleje.
- Pečte 14 minut, dokud pizza nezezlátne. Na závěr pizzu opepřete a podávejte.