Místo rajčatové omáčky, kterou se těsto nejčastěji pomazává, můžete použít smetanu, která celý pokrm krásně zjemní.
Ingredience
- 5 polévkové lžíce nesoleného másla
- 2 polévkové lžíce univerzální mouky
- 1 a ¼ plnotučného mléka
- ¼ čajové lžičky mořské soli
- ⅛ čajové lžičky černého pepře
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- ¼ šálku parmazánu (nastrouhaného)
Postup
- V malém hrnci rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a za stálého šlehání smažte 1–2 minuty, dokud mouka nezhnědne.
- Pomalu přilévejte mléko a neustále šlehejte, dokud směs nebude hladká.
- Vmíchejte sůl, pepř a česnek.
- Přidejte parmazán a míchejte dalších 30 vteřin.
- Sejměte hrnec z tepla a pokračujte ve šlehání, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
- Nechte vychladnout a natřete na pizza těsto.
- Po přidání sýra omáčku nevařte, protože by se v ní mohly vytvořit hrudky.
- Takto připravenou omáčku můžete v lednici uchovávat až 5 dní.