Jednoduchá domácí bageta

Jednoduchá domácí bageta

Pečivo dnes již zdaleka nejsou jen rohlíky a housky!

Ingredience:

  • 2 1/2čajové lžičky sušeného droždí
  • 1 1/4 šálku teplé vody
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 PL oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • špetka cukru

Postup:

  1. V misce si připravte ze sušeného droždí, vody a cukru kvásek.
  2. Nechte přibližně 5 minut odstát.
  3. V jiné misce smíchejte mouku se solí a následně přidejte kvásek.
  4. Zlehka promíchejte a přidejte olej.
  5. Následně ručně či pomocí elektrického hnětače směs vypracujte do podoby hladkého těsta.
  6. Vypracované těsto nechte na teplém místě kynout do doby, než těsto zdvojnásobí svůj objem, přibližně hodinu.
  7. Po uplynutí této doby z těsta na pomoučněném vále vytvarujte dvě bagety.
  8. Po jejich vytvoření nechte těsto ještě přibližně 20 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
  9. V mezidobě si předehřejte troubu na 220°C.
  10. Nožem na povrchu bagety vytvořte několik šikmých zářezů.
  11. Bagety pečte v předehřáté troubě dozlatova, přibližně 20 minut.

Čerstvé domácí bagety chutnají skvěle namazané máslem a posypané bylinkami.

Čerstvě upečené bagetové pečivo
zdroj: myrecipes.com

Bagety můžete snadno připravit také v domácí pekárně. Podívejte se na naše recenze domácích pekáren a vyberte si tu nejlepší.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.