Domácí francouzská bageta

Domácí francouzská bageta

Proč jezdit do Francie, když znáte ten správný recept! Mimochodem jednou z důležitých ingrediencí, kterou rozhodně nevynechávejte, je med.

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky sušeného droždí
  • 3 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 1/2 šálku teplé vody
  • 1 PL medu
  • 2 čajové lžičky soli

Postup:

  1. V misce smíchejte všechny ingredience a směs vypracujte do podoby hladkého nelepivého těsta.
  2. Překryjte potravinovou folií a nechte 15 minut odpočívat.
  3. Následně těsto rozdělte na tři stejně velké díly a nechte zakryté na teplém místě kynout přibližně 45 minut.
  4. Z vykynutého těsta vytvarujte tři bagety, které vložte na pečicím papírem vyložený plech.
  5. Bagety nechte na plechu ještě přibližně 15 minut kynout.
  6. Předehřejte si troubu na 200°C.
  7. Bagety nožem šikmo nařízněte a vložte do předehřáté trouby společně s pekáčkem se studenou vodou, který umístěte na dno trouby.
  8. Pečte dozlatova, v závislosti na velikosti baget přibližně 20-25 minut.
  9. Po vyndání z trouby bagety potřete vlažnou vodou.
Francouzská večka rozkrojená napůl
zdroj: tasteofartisan.com

V USA, Kanadě či Velké Británii jsou oblíbenější než bagety. O čem je řeč? O bagelech.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.