Vlastnoručně vyrobená celozrnná bageta se směsí semínek

Vlastnoručně vyrobená celozrnná bageta se směsí semínek

Výhodou této verze je nejen to, že je v porovnání s ostatními zdravější, ale také to, že díky použití celozrnné mouky vydrží pečivo déle čerstvé.

Ingredience:

  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 50 g žitné mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 150 ml vody
  • 5 g soli
  • 25 g slunečnicových semínek
  • 10 g lněných semínek
  • 7 g sezamových semínek

Postup:

  1. Ve větší misce smíchejte všechny ingredience, důkladně promíchejte vařečkou a následně směs vypracujte do podoby hladkého nelepivého těsta.
  2. Vypracované těsto překryjte utěrkou a dejte kynout na přibližně 60 minut na teplé místo.
  3. Po uplynutí této doby těsto na vále vytvarujte do podoby dvou baget.
  4. Ty následně položte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Bagety opět překryjte utěrkou a nechte na teplém místě ještě hodinu kynout.
  6. V mezidobě si předehřejte troubu na 200°C.
  7. Po opětovném vykynutí bagety lehce poprašte moukou a šikmo několikrát nařízněte nožem.
  8. Na dno trouby vložte kastrůlek s vodou a bagety pečte přibližně 15-20 minut dozlatova.
Celozrnné bagetové pečivo se směsí semínek
zdroj: wholesomepatisserie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.