Zapečená bageta se sýrem a šunkou

Zapečená bageta se sýrem a šunkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tip na velmi chutnou, snadnou a rychlou večeři, kterou si zamilujete!

Ingredience:

  • 1 domácí bageta
  • tvrdý sýr, například eidam či gouda
  • šunka
  • strouhaný sýa
  • 1/2 šálku másla
  • 1/4 šálku dijonské hořčice
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V misce smíchejte dijonskou hořčici a změklé máslo.
  3. Pomocí zoubkového nože nakrájejte bagetu na silnější plátky, ale jednotlivé řezy zcela nedokrojte tak, aby bageta zůstala vcelku.
  4. Následně takto nakrojené plátky potřete přibližně polovinou množství směsi vytvořené z másla a dijonské hořčice. Poté do bagety vložte šunku a sýr.
  5. Zbytkem dijonského másla následně potřete bagetu z vrchu.
  6. Takto připravenou bagetu umístěte na plech vyložený alobalem a posypejte ji strouhaným sýrem.
  7. Následně bagetu do alobalu zabalte tak, aby byla celá překrytá. V případě nutnosti na vrchní část bagety použijte další kus alobalu.
  8. Vložte do předehřáté trouby a pečte 15 minut.
  9. Poté alobal rozevřete a pečte ještě dalších 5 minut.

Zapečená domácí bageta se často servíruje ozdobená čerstvou petrželkou.

Světlé bagetové pečivo zapékané se sýrem a šunkou
zdroj: tasty.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.