Tip na velmi chutnou, snadnou a rychlou večeři, kterou si zamilujete!
Ingredience:
- 1 domácí bageta
- tvrdý sýr, například eidam či gouda
- šunka
- strouhaný sýa
- 1/2 šálku másla
- 1/4 šálku dijonské hořčice
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce smíchejte dijonskou hořčici a změklé máslo.
- Pomocí zoubkového nože nakrájejte bagetu na silnější plátky, ale jednotlivé řezy zcela nedokrojte tak, aby bageta zůstala vcelku.
- Následně takto nakrojené plátky potřete přibližně polovinou množství směsi vytvořené z másla a dijonské hořčice. Poté do bagety vložte šunku a sýr.
- Zbytkem dijonského másla následně potřete bagetu z vrchu.
- Takto připravenou bagetu umístěte na plech vyložený alobalem a posypejte ji strouhaným sýrem.
- Následně bagetu do alobalu zabalte tak, aby byla celá překrytá. V případě nutnosti na vrchní část bagety použijte další kus alobalu.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte 15 minut.
- Poté alobal rozevřete a pečte ještě dalších 5 minut.
Zapečená domácí bageta se často servíruje ozdobená čerstvou petrželkou.