Lahodným pečeným žebírkům dokáže odolat jen málokdo. Zdokonalte jejich chuť medem a zázvorem! Uvidíte, že budou rovněž chutnat.
Ingredience:
- 1,5 kg vepřových žeber
- kousek zázvoru (cca 5 cm)
- 6 stroužků česneku
- 1/2 šálku medu
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/2 šálku rýžového vína
- 1 lžička sladké chilli omáčky
- sůl, pepř
Postup:
- V uzavíratelném igelitovém sáčku smíchejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, med, rýžové víno, chilli omáčku, sůl a pepř.
- Promíchejte a následně do sáčku vložte vepřová žebra.
- Sáčkem důkladně třepejte až do doby, než budou žebra důkladně obalená ve směsi.
- Uzavřený sáček vložte alespoň na dobu dvou hodin, lépe ale přes noc, do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Vyjměte žebra ze sáčku, položte je do pekáče a podlijte trochou vody.
- Pečte přibližně 40-45 minut.
- Maso vyjměte a překryté alobalem odložte stranou.
- V mezidobě vytvořte ze zbytku marinády omáčku.
- Stačí smíchat zbytek marinády z misky, ve které jste marinovali žebírka, se šťávou, která zůstala po pečení v pekáči.
- Směs v malém hrnci přiveďte k varu a za občasného míchání povařte 4-5 minut.
- Touto omáčkou následně potřete vepřová žebírka.
Žebírka na medu podávejte s čerstvým pečivem.
Medová marináda není jedinou možností. Inspirujte se našimi dalšími marinádami na grilování!