Kromě kuřecích stehen můžete použít samozřejmě i kuřecí křídla či prsa. Vzhledem k charakteru receptu je vhodnější z masa před marinováním odstranit jeho kůži. Pokud dáváte přednost pálivějším pokrmům, použijte ostrý kečup.
Ingredience:
- 6 kuřecích stehen
- 6 PL kečupu
- 2 PL rajčatového pyré
- 3 PL worcestrové omáčky
- 2 PL medu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup:
- Omyté a kůže zbavené kuřecí maso jemně na povrchu nařezejte, marináda do něj lépe pronikne.
- Ve větší misce důkladně smíchejte kečup, rajčatové pyré, med, worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Následně do marinády vložte maso a ze všech stran do něj marinádu za pomocí štětečku, lžičky či rukou důkladně aplikujte.
- Následně misku přiklopte a vložte na alespoň hodinu do ledničky.
- Mezitím si předehřejte troubu na 200°C a připravte si pekáč či plech.
- Do pekáče poté vložte nemarinované kuřecí maso a přelijte ho zbytkem marinády, která zůstala v misce.
- Pečte přibližně 35-40 minut.
Kuřecí stehna v medové marinádě chutnají znamenitě s americkými bramborami či bramborovou kaší.