Před grilováním maso marinuje většina z nás. Směs medu a hořčice je jednou ze skvělých možností!
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa
- 1/2 šálku medu
- 1/2 šálku hrubozrnné hořčice
- 2 stroužky česneku
- šťáva z poloviny citronu
- sladká paprika
- vločky červeného pepře
- sůl, pepř
Postup:
- V misce si smíchejte veškeré koření, tedy sladkou papriku, červený pepř, sůl a černý pepř.
- Dále ke koření přidejte prolisovaný česnek, med, hořčici a citronovou šťávu.
- Vše důkladně promíchejte.
- Omytá a kůže zbavená kuřecí prsa vložte do misky s marinovací směsí, přikryjte a nechte alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě.
- Namarinované kousky masa poté grilujte na předehřátém grilu přibližně 6-8 minut z každé strany, dokud není maso hotové.
- Před konzumací nechte maso několik málo minut odpočinout na talíři.
Grilované kuře na medu servírujte s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.