Kachna a med tvoří nesmrtelnou kombinaci. Místo obvyklých jablek v našem receptu vkládáme do útrob kachny česnek a cibuli. Podobným způsobem můžete připravovat nejen celou kachnu, ale také pouze kachní prsa.
Ingredience:
- 1 celá kachna
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1/4 šálku medu
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 1 čajová lžička pepře
- 2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- rozmarýn
Postup:
- Kůži omyté a osušené kachny nařezejte zlehka nožem až k masu, aby se koření a med následně lépe dostaly k masu.
- Vnitřek kachny potřete trochou medu a vyplňte nakrájenou cibulí, stroužky česneku a větvičkami rozmarýnu.
- V malé misce si smíchejte veškeré koření, tedy sůl, papriku, pepř a mletý česnek.
- Touto směsí následně kachnu ze všech stran důkladně potřete.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Kachnu vložte do pekáče nebo na rošt, pod který vložíte pekáč na odkapání tuku, a pečte 15 minut.
- Po uplynutí této doby teplotu snižte na 180°C, přiklopte víkem a v závislosti na velikosti kachny pečte přibližně 2 hodiny.
- Po celou dobu pečení přibližně každých 10-15 minut kachnu zlehka potřete medem.
Kachna s medovou marinádou chutná skvěle s houskovým či bramborovým knedlíkem a zelím.