Medové filety z lososa

Medové filety z lososa
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Jednou ze specialit, kterou nabízejí mnohé vyhlášené restaurace, jsou lososové filety s medovým přelivem. Pojďme si je společně připravit!

Ingredience:

  • 4 filety z lososa
  • 1/3 šálku medu
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL citronové šťávy
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 lžička vloček z červeného pepře
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Ve středně velké misce smíchejte med, sójovou omáčku, citronovou šťávu a vločky z červeného pepře.
  2. V pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a vložte osolené a opepřené filety.
  3. Restujte lososa z každé strany přibližně 5 minut, v zavilosti na výšce filetů.
  4. Přidejte do pánve zbývající olej a prolisovaný česnek.
  5. Povařte přibližně 1 minutu.
  6. Následně do pánve přelijte i směs z misky a na kolečka nakrájené plátky citronu.
  7. Za stálého míchání směs vařte do doby, než se její množství zredukuje asi o třetinu.
  8. Lososa během celé doby průběžně touto směsí přelévejte.

Filety servírujte s rýží či americkými brambory ozdobené plátky citronu.

Lososové filety s medovým přelivem a plátky citronu
zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.