Překvapte návštěvu nevšedním gurmánským zážitkem. Tento úžasný pokrm s přehledem nahradí jakýkoli dezert!
Ingredience:
- 350 g širokých nudlí
- 200 g tvarohu
- 3/4 šálku cukru nebo javorového sirupu
- 3 vejce
- 1 šálek čerstvě uvařeného vanilkového pudinku
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 3/4 šálku mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2-3 broskve
- 150 g malin
- plátky mandlí
Poleva
- 1 šálek strouhanky
- 1 lžička skořice
- 2 PL másla
Postup:
- Uvařte nudle podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
- V mezidobě si uvařte vanilkový pudink.
- Po uvaření nudle sceďte a propláchněte ve studené vodě.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V misce smíchejte tvaroh a cukr či javorový sirup.
- Následně přidejte vejce a zakysanou smetanu.
- Směs důkladně promíchejte, případně rozmixujte dohladka.
- Poté ke směsi přidejte připravený pudink, vanilkový extrakt, mléko a špetku soli.
- Vše důkladně promíchejte.
- Následně do této směsi vložte uvařené nudle a opět promíchejte.
- Polovinu množství nudlí přendejte do tukem vymazané zapékací misky.
- Přidejte k nudlím na plátky nakrájené broskve a maliny, část ovoce si nechte na ozdobu.
- Poté ovoce v zapékací misce překryjte druhou polovinou nudlí.
- V malé misce smíchejte strouhanku, skořici a rozpuštěné máslo a touto polevou následně nudle v zapékací misce přelijte.
- Pečte přibližně 50-60 minut.
Po vychlazení nudlový casserole podávejte ozdobený plátky mandlí, broskví a malinami.