Pečený květák v troubě

Pečený květák v troubě
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Příprava v troubě je nejen zdravější, ale také méně náročná, neboť nevyžaduje, abyste celou dobu stáli u plotny jako při klasickém smažení. Nezapomeňte, že i během pečení je nutné růžičky několikrát obrátit.

Ingredience:

  • 1 hlava květáku
  • 2 vejce
  • 6 PL hladké mouky
  • 1 PL mléka
  • 10 PL strouhanky
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Do samostatných misek si připravte hladkou mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce s mlékem a trochou soli.
  3. Květák rozdělte na jednotlivé růžičky, které následně umyjte a osušte.
  4. Jednotlivé kousky postupně obalujte v mouce, vajíčku a strouhance a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Před vložením do trouby květák pokapejte trochou olivového oleje.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut.
  7. V mezidobě růžičky několikrát obraťte, aby se opekly rovnoměrně.

Květák smažený v troubě podávejte se zeleninovým salátem.

Obalované květákové růžičky připravované v troubě
zdroj:rachlmansfield.com

Pokud vás příprava květáku v troubě zaujala. Zkuste ho zapéct společně s dalšími ingrediencemi, jako jsou brambory či sýr. Inspirujte se našimi recepty na zapečený květák!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.