Boloňské špagety s mletým masem

Boloňské špagety s mletým masem
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Špagety s mletým masem v boloňské omáčce jsou jedním z nejoblíbenějších těstovinových pokrmů. Jejich příprava nemusí být vůbec složitá, zkuste tento zjednodušený recept a do půl hodiny můžete servírovat.

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce čerstvé petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 1 balíček špaget
  • sýr parmezánového typu na posypání

Postup

  • Špagety uvařte dle návodu na obalu.
  • V hlubší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte najemno naseksnou cibuli a orestujte do zlatova.
  • Přidejte česnek a osmažte další minutu.
  • Přidejte maso a za stálého míchání smažte dokud zcela nezhnědne (asi 8 minut).
  • Přidejte rajčata, oreagano a petřžel, promíchejte a snižte teplotu.
  • Za občasného míchání vařte dalších 10 – 15 minut.
  • Slijte špagety a servírujte je přelité omáčkou a posypané nastrouhaným sýrem.
Špagety přelité boloňskou směsí z mletého masa a zeleniny na bílém talíři
Zdroj: errenskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.