Špagety s mletým masem v boloňské omáčce jsou jedním z nejoblíbenějších těstovinových pokrmů. Jejich příprava nemusí být vůbec složitá, zkuste tento zjednodušený recept a do půl hodiny můžete servírovat.
Ingredience
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 plechovky krájených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce oregana
- 1 lžíce čerstvé petrželky
- sůl
- pepř
- 1 balíček špaget
- sýr parmezánového typu na posypání
Postup
- Špagety uvařte dle návodu na obalu.
- V hlubší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte najemno naseksnou cibuli a orestujte do zlatova.
- Přidejte česnek a osmažte další minutu.
- Přidejte maso a za stálého míchání smažte dokud zcela nezhnědne (asi 8 minut).
- Přidejte rajčata, oreagano a petřžel, promíchejte a snižte teplotu.
- Za občasného míchání vařte dalších 10 – 15 minut.
- Slijte špagety a servírujte je přelité omáčkou a posypané nastrouhaným sýrem.