Ne nadarmo patří plněné papriky mezi klasiku české kuchyně – jsou chutné, výživné a nakrmíte jimi celou rodinu.
Ingredience
- 3 větší papriky
- 250 g vepřového mletého masa
- 60 g rýže
- 3 rajčata
- 60 g tvrdého sýru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- čersvá petrželka
- sůl
- pepř
Postup
- Rýži uvařte dle návodu na obalu.
- Papriky podélně rozřízněte a odtraňte z nich semínka.
- Rajčata nasekejte na drobné kousky.
- Maso smíchejte se solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Přidejte uvařenou a zchladlou rýži a kousky rajčat a promíchejte.
- Paprikové lodičky naplňte masovou směsí a posypte nastrouhaným sýrem.
- Zapékací misku vymažte rostlinným olejem, vložte do ní papriky a pečte 35 -40 minut v troubě vyhřáté na 180°.
- Podávejte s pečivem nebo lehkým salátem.