Zapečené brambory s mletým masem a pórkem

Zapečené brambory s mletým masem a pórkem
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 3

Skvělé jídlo, které zahřeje a zasytí. Pórek dodá dávku vitamínů a smetana lahodnou chuť.

Ingredience

  • 0,5 kg brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 pórek
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 50 g tvrdého sýru (eidam, ementál, čedar)
  • ½ lžičky oregana
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • V hlubší pánvi nechte rozpustit lžíci másla, přidejte na půlkolečka nakrájený pórek a orestujte.
  • Přidejte maso a opékejte, dokud zcela nezhnědne.
  • Zalijte vývarem, přidejte sůl a koření a vařte na mírném ohni 15 minut.
  • Brambory omyjte, oškrábejte a pokrájejte na kolečka.
  • Směs rovnoměrně rozetřete do vymazané zapékací mísy a překryjte plátky brambor.
  • Mísu zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut.
  • Opatrně sundejte alobal, brambory zasypte sýrem a dejte zapéct na dalších 10 minut.
  • Podávejte se zeleninovou oblohou.
Brambory zapečené s masem a pórkem v zapékací míse
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.