Holandský řízek

Holandský řízek
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Pokrm, který ke svému názvu přišel díky sýru holandského typu, který se přidává do masa. Jinak jde o čistě českou klasiku. Zkuste si ho připravit z kuřecího mletého masa. Je lehčí a určitě si pochutnáte.

Ingredience

  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 150 g sýru gouda
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržel nebo pažitka
  • mouka a strouhanka na obalení
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Postup

  • Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Smíchejte 1 vejce, maso, sýr a 4 lžíce mouky.
  • Osolte, opepřete a řádně promíchejte.
  • Vytvořte karbanátky a obalte je nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • Ve větší pánvi rozpalte lžíci oleje a řízky smažte z obou stran do zlatova.
  • Servírujte posypané čestvými bylinkami a podávejte s vařenými, nebo šťouchanými brambory, nebo s bramborovou kaší.
Dva holandské řízky na bílém talíři se šťouchanými brambory a zeleninovou oblohou
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.