Chcete-li vyzkoušet netradiční způsob přípravy, zapečte rýži v troubě. Maso jako takové lze rovněž nahradit konzervou či klobásou.
Ingredience
- 300 g rýže
- 400 g vepřové konzervy či klobásy
- 2 pórky
- 1 cibule
- 4 šálky vývaru
- 1 šálek mraženého hrášku
- 40 g másla
- sůl
- pepř
- strouhaný parmezán
- nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu s ventilátorem na 180°C.
- Mezitím si v hrnci na másle zlehka orestujte maso z vepřové konzervy či klobásu.
- Následně maso z pánve odstraňte a orestujte nakrájenou cibuli a pórek, osolte a opepřete.
- Přisypte rýži, přilijte vývar, přidejte vepřové maso a důkladně promíchejte.
- Vložte pokličkou přiklopený hrnec do předehřáté trouby na přibližně 15-20 minut, než rýže změkne a vývar se vyvaří.
- Přidejte hrášek, parmezán a nechte v troubě několik minut odpočinout, než se hrášek ohřeje.
- Servírujte posypané parmezánem a čerstvou petrželkou.