Díky tomuto receptu si připravíte úžasné krémové těstoviny a to pouze z 6 ingrediencí! Jsou máslové, česnekové a jednoduše lahodné.
Ingredience
- 200 g těstovin penne
- 400 g hub, nakrájených na plátky o tloušťce 1/2 cm
- 3 lžíce másla, oddělené
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 drcené stroužky česneku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu plus k podávání
- jemně nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Připravte si velký hrnec a přiveďte v něm osolenou vodu k varu.
- Přidejte těstoviny a uvařte dle postupu na obalu, akorát si od doby vaření odečtěte 1 minutu.
- Nechte si 1 hrnek tekutiny z vaření stranou a poté těstoviny sceďte.
- Na velké pánvi rozpusťte polovinu másla a veškerý olej.
- Přidejte houby a vařte, dokud se voda neodpaří a houby začnou po okrajích zlátnout (asi 5 minut).
- V polovině vaření přidejte sůl a pepř.
- Přidejte česnek a zbývající máslo a vařte 2 minuty, dokud houby a česnek krásně nezezlátnou.
- Přidejte hotové těstoviny, asi 3/4 šálku připravené vody z těstovin a parmezán.
- Jemně míchejte, dokud směs nezhoustne.
- Pokud jsou těstoviny suché, přidejte více vody.
- Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli a pepře.
- Sejměte ze sporáku a ihned podávejte ozdobené čerstvou petrželkou a parmezánem.